Κτηνοτροφικά απόβλητα

 

Bio-energy & agriculture

Δεξαμενή υδαρούς  κοπριάς

Η αποθήκευση της κοπριάς,  αναπόσπαστη απαιτούμενη  διαδικασία   διαβίωσης  σε  αγρόκτημα. Το κόστος της εφαρμογής  οποιαδήποτε λύσης σε σχέση με τις προδιαγραφές που απαιτούνται είναι πολύ υψηλό .Εμείς αντιπαρερχόμαστε και    προτείνουμε την δεξαμενή μας οπου   εκτός από την αδιαμφισβήτητα  οικονομική τιμή έχει και ένα  άλλο  σημαντικό πλεονέκτημα,  λογω του ότι είναι κλειστή (απουσία αέρος ) δεν αναδύει οσμές .

agricole-effluents-3-poche-cuve-citerne-reservoir-souple_48agricole-lisier-3-poche-cuve-citerne-reservoir-souple_190

Υδαρή Κοπριά

Η κοπριά είναι ένα κτηνοτροφικό  απόβλητο, όπου δεσπόζει το υγρό στοιχείο. Μπορεί επίσης να περιέχει υπολείμματα  άχυρου . Παράγεται κυρίως σε κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες   .

Στη Γαλλία, το 2002, τα ζωικά απόβλητα εκτροφής συμπεριλαμβανομένης της υδαρούς κοπριάς ( 275 εκατ. Τόνοι) αντιπροσώπευαν συνολικά, το ήμισυ της   συνολικής παραγόμενης ποσότητας όλων των  αποβλήτων (570 εκατ. τόνοι)

Ο όγκος των αποβλήτων αυξάνεται από το νερό πλύσης εγκαταστάσεων.

Μια αγελάδα  παράγει έως 25 λίτρα αποβλήτων ημερησίως  (μετά το πλύσιμο) , ενώ ένα χοιρίδιο στην μετά-απογαλακτισμό περίοδο  παράγει  περίπου δύο λίτρα .και  ένα πουλερικό , 0,3 λίτρα ανά ημέρα.

Η κοπριά των ζώων  περιέχει παράγωγα του αζώτου, φωσφόρου, καλίου, επίσης, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως  χαλκός, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, σίδηρο, θείο, βόριο, μολυβδαίνιο.

Η IFIP (International Federation for Information Processing ) θεωρεί ότι κατά μέσο όρο, κατά την εκτροφή και πάχυνση 100 χοίρων  παράγονται ετησίως, 7.870 kg αζώτου και 5.496 kg φωσφορικών (P2O5) 2.

Ανάλογα με τον τρόπο της αποθήκευσης, ένα μεγάλο μέρος του αζώτου μπορεί να εξατμιστεί στην ατμόσφαιρα ως ενώσεις αμμωνίας και  μεθανίου  (καταλληλο για την παράγωγη biodiesel ) .

Στην Ελλαδα  η διαχειρηση της κοπριας γινεται  με απορριψη σε ειδκα διαμορφωμενες   λεκάνες έχοντας όμως  αρκετά μειονεκτήματα. Αυτές θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους για να δεχθουν   το νερο της  βροχή, Ενώ   δυσάρεστες οσμές απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων  με συνεπεια η αφυδατωση της κοπριας

κτηνοτροφικα αποβλητα

Η  κλειστή  εύκαμπτη δεξαμενή υδαρών προσμίξεων  καταργεί όλα αυτά τα μειονεκτήματα, και βασικά χωρίς οσμές ενώ το νερό της βροχής δεν μπορεί να περάσει στην δεξαμενή . Οι δεξαμενές διατίθενται  σε όλα  τα μεγέθη και χωρητικότητες . είναι κατασκευασμένες  από τεχνικό  ύφασμα με επίστρωση με PVC 1100 gr / m² ή 1200 gr / m²  κατάλληλο για την αποθήκευση της κοπριάς  καθώς και τα παρελκόμενα εξαρτήματα που συνδέουν την δεξαμενή

Διαθέτουν δε ,  ειδικά προσαρμοσμένο εξοπλισμό:

Βάνα  εξόδου 4’’ και  βάνα εισόδου 4 «+ anti-vortex.

είναι επίσης δυνατόν να προσαρμοστεί  ανθρωποθυρίδα

 

προδιαγραφές υλικού

υδαρη κοπρια

UA-46900423-1