34444555
k&p engineering new logo

Είμαστε μια Ελληνική Εταιρία σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης καινοτόμων εύκαμπτων συστημάτων από εξελιγμένα βιομηχανικά υφάσματα με η και χωρίς μεταλλική δομή υποστήριξης. Τα συστήματα μας τυγχάνουν εφαρμογών στη βιομηχανία, γεωργία, δημοτικά-στρατιωτικά έργα και ναυτιλία 

Συγκεκριμένα, Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε!..
 • Εύκαμπτα συστήματα δεξαμενισμού (Flexible water collapsible tank )Δεξαμενες για την αποθήκευση και διαχείριση νερού , επικίνδυνων απόβλητων, καυσίμων κ.α
 • Συστήματα πολιτικής και περιβαλλοντικής προστασίας, όπως συστήματα έλεγχου πετρελαϊκών θαλάσσιων αποβλήτων (oil booms ) - –
 • Φράγματα έλεγχου ροής (rubber water dam) –
 • Συστήματα Αποστράγγισης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση ( Εnvironmental dredging and dewatering flexibles systems )
 • Εύκαμπτα Αντιπλημμυρικά Συστήματα ταχείας ανάπτυξης (Flexibleflood barriers)
 • Εύκαμπτα συστήματα δεξαμενισμού νερού για την πυροπροστασία δασών (Flexibletank for fire fighting reserve)
 • Συστήματα εξοπλισμού εργοταξίων όπως στεγαστρα (shipping containers shelter)
 • Φουσκωτά καλούπια κατασκευής αγωγών από σκυρόδεμα,( inflatable pipeline molds)
 • Γάιο-σωλήνες αφυδάτωσης (dewatering geotubes),
 • Αντιπλημμυρικες φουσκωτές μπάρες έκτροπης & συγκράτησης υδάτινου όγκου (Portable Flood Barriers) κ.α

         Τι δηλώνει ο ορος  »Flexible Engineering»

O ορος Flexible – Flexability , χρησιμοποιείται ως χαρακτηριστικό διαφόρων τύπων συστημάτων   Οι  έννοιες flexible– Flexability στον τομέα του σχεδιασμού μηχανικών συστημάτων, αναφέρεται  σε κατασκευές- συστήματα  που μπορούν να προσαρμοστούν σε συμβάντα εξωτερικών αλλαγών.

Σε  άλλους τομείς  ( αρχιτεκτονική,  βιολογία, οικονομία κ.λπ. )  ο ορός ευελιξία αποδίδεται υποδηλώνοντας  και άλλες έννοιες

Στην Μηχανική όμως , ο ορισμός  ‘’ευελιξία’’ υποδηλώνει  το τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής ενός  συστήματος  προσδίδοντας σε αυτό την ικανότητα να ανταποκριθεί  σε πιθανές εσωτερικές ή εξωτερικές αλλαγές , έγκαιρα , με ασφάλεια και πάντα  οικονομικό αποδεκτό κόστος  .

 Eυελιξία  ενός μηχανικού  σύστηματος , θα χαρακτηρίζαμε  την  ευκολία με την οποία το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί στην αβεβαιότητα (βασικό χαρακτηριστικό του όρου flexible )  ετσι ώστε το σύστημα  όχι μόνο να διατηρεί την αξία του αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις  να την αυξάνει.

Ορόσημο και μέλημα  της εταιρίας μας  λοιπόν είναι…..    O σχεδιασμος των κατασκευών μας  να  καθιστούν όχι μόνο οικονομικά αποδέκτη την κάθε κατασκευή άλλα το βασικότερο…  ασφαλή στην χρήση  και γρήγορη στην ανάπτυξη της. Με μια Λεξη !…. FLEXIBLE  

Χωρίς τίτλο

Λίγα λόγια για μας.!…

Είμαστε δύο μηχανολόγοι οπου απο το 2009  ξεκινήσαμε την ενασχόληση μας με το αντικείμενο (τεχνικό ύφασμα) ανοίγοντας για μάς η πύλη των ειδικών κατασκευών με τεχνικά υφάσματα. Αξιώνουμε και αποβλέπουμε μέσω των εξελιγμένων τεχνικών υφασμάτων σε νέες, καινοτόμες  και πρωτοποριακές εφαρμογές τόσο για την Ελληνική αγορά όσο της Ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Με γνώμονα και πνεύμα τον έξυπνο και απλό σχεδιασμό ,την ελαφριά κατασκευή, την  εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη του συστήματος και πάνω από όλα την προσιτή τιμή διάθεσης, δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να  αναπτύξουμε, το επιχειρηματικό μας μοντέλο &  τα προϊόντα μας.

Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε καμία προηγούμενη εμπειρία στο τεχνικό ύφασμα αλλά πολυετή εμπειρία  σε τεχνικά  αντικείμενα . Ανήσυχα πνεύματα από τη φύση μας, και με πάθος για νέα καινοτόμα συστήματα προσανατολισμένα στην οικολογική περιβαλλοντική οικονομία εστιάσαμε το επιχειρηματικό  μοντέλο μας  στο να  προτείνουμε  αξιόπιστες και δοκιμασμένες  λύσεις και πρακτικές  στον ιδιώτη, αγρότη και τον επαγγελματία   .

Αφιερώσαμε αμέτρητες  ώρες αναζήτησης και μελέτης εξετάζοντας τόσο την ανταπόκριση κάποιων παρόμοιων συστημάτων στην παγκόσμια αγορά, τις υφιστάμενες τεχνολογίες διαμόρφωσης  και κατοχυρωμένες διεθνείς πατέντες , καθώς και τις τάσεις τις αγοράς σε διαφόρους τομείς που έχει εφαρμογή το τεχνικό ύφασμα.  Αναζητήσαμε και ήρθαμε σε επαφή  με κατασκευαστικούς οίκους τεχνικών υφασμάτων, όχι μόνο για να επιλέξουμε  προμηθευτές  με ‘’καλές τιμές’’  άλλα πάνω απ’  όλα εταίρους με  Know How Consulting.

Πειραματιστήκαμε και  μάθαμε να  επεξεργαζόμαστε το τεχνικό ύφασμα, καταστρέφοντας εκατοντάδες μέτρα υλικού τόσο σε  δοκιμές συγκολλήσεων και μηχανικών καταπονήσεων όσο και την συμπεριφορά τους σε διαφορά ρευστά. Δοκιμάσαμε και αποποιηθήκαμε  τεχνολογίες συγκόλλησης  και συναρμογής πρώτου καταλήξουμε στην τεχνολογία που τώρα έχουμε υιοθετήσει.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κανένας οίκος που κατασκευάζει κλειστά συστήματα/προϊόντα από τεχνικό ύφασμα στο εξωτερικό δεν μας επέτρεψε όχι  να περάσουμε στο χώρο παράγωγης άλλα έστω προφορικά να μας ενημερώσει για την διαδικασία και το τρόπο κατασκευής .

Μάθαμε πως δουλεύουν οι συναγωνιστές μας, όπου με υψηλό δανεισμό έκτιζαν παλάτια με υποσχέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα  χωρίς να μπουν στο κόπο να κάνουν μια  ουσιαστική  μελέτη βιωσιμότητας η κάποια ,έστω τυπική, έρευνα αγοράς (άλλωστε οι ‘’καλές εποχές  το επέτρεπαν). Στους καιρούς όμως αυτούς τους δύσκολους που ζούμε, τέτοιες πρακτικές δεν είναι πλέον εφικτές . Αναγνωρίζουμε και συνεπικουρούμε  πλήρως την ανάγκη του Έλληνα  για μια διέξοδο στην κρίση  καθώς  και την ανάγκη να αναπτύξει η χώρα μας  ξανά , το  πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση  με καινοτόμες ιδέες  έτσι ώστε  να βγει  οργανωμένα και  πάλι στις αγορές.

 Τι προσπαθούμε να κάνουμε και πως το κάνουμε!..

Προσπαθούμε να γνωρίσουμε στους ενδιαφερόμενους   τα οφέλη  που θα έχουν  όχι μόνο χρησιμοποιώντας τα προϊόντα – συστήματα  που κατασκευάζουμε αλλά και το πώς θα κάνουν  την σωστή χρήση αυτών .

Προωθούμε τόσο το  τεχνικό ύφασμα, ως προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας , αλλά και τα προϊόντα που εμείς  κατασκευάζονται ως  προϊόντα αξιόπιστα  και υψηλής ποιότητας

Παρέχουμε τεχνική κάλυψη στο κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί μια οικονομική και αποτελεσματική πρόταση για την  συλλογή και την διαχείριση του νερού.

Μελετούμε τις ανάγκες, και σχεδιάζουμε συστήματα πολίτικης προστασίας  για  πλημμύρες.

Τα συστήματα μας που έχουμε αναπτύξει τα διαθέτουμε  σε τιμές πολύ χαμηλές σε σχέση με τα οφέλη που παρέχουν Συνεργαζόμαστε με ξένους οίκους για ειδικές κατασκευές και χρήσεις.

Σας προκαλούμε λοιπόν, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να γνωρίσετε τα προϊόντα μας.

Ευχαριστω πολύ

Θοδωρος Κατσέλης

Μηχ/γος Μηχανικός 

 

 
frog logo

 Innovating today for a better tomorrow!…..